Najaars Quiz 2016

Doe de Frettenvraagbaak Quiz en maak kans op een mooie prijs!
Gesloten
Gebruikersavatar
Frettenvraagbaak
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 jan 2013 19:04

Najaars Quiz 2016

Bericht door Frettenvraagbaak »

Hier dan de Najaars Quiz van dit jaar. Doe mee en maak kans op een leuke kerst slaapset bestaande uit een slaapzak en hangmat gevoerd met zachte pluche. Ga snel naar de site en maak de Quiz!

Afbeelding


De vier vragen van De Frettenvraagbaak Quiz voor dit kwartaal zijn:

Bij de aanschaf van een frettenpup is het zaak om alert te zijn op dat een pupje niet te vroeg uit het nest is gehaald. De minimale leeftijd is 8 weken, pas dan is het pupje oud genoeg om een zelfstandig leven te gaan leiden en hebben ze de eerste socialisatie met hun moeder en nestgenoten afgerond.
Waar moet je op letten:

A. Dat het fretje volledig en goed in zijn vacht zit, bij dunne of kale plekken is het fretje te jong om het nest te verlaten.
B. De oogjes moeten open zijn, daaraan kun je zien dat het fretje 8 weken of ouder is.
C. Kijk altijd in het bekje, er moet een dubbele rij tanden aanwezig zijn, het makkelijkst te zien bij de hoektandjes. Het melkgebit is tot 10 weken aanwezig en het blijvend gebit begint met 7 weken door te komen. Een fretje met alleen melktandjes is dus te jong om bij de moeder weg te mogen.
D. Wanneer de pup speelt en reageert op de nieuwe eigenaar is het zelfstandig genoeg om aan te schaffen


Bij een moertje wordt vaak gesproken over een sterilisatie, is dit eigenlijk wel juist?
A. Nee, aangezien eierstokken en baarmoeder in hun geheel verwijderd worden, is er sprake van een castratie.
B. Nee, bij sterilisatie is eigenlijk alleen sprake van een chemische sterilisatie
C. Ja, het steriel maken van een fret heet bij een ram castratie, bij een moer sterilisatie
D. Ja, alleen de eileiders worden verwijderd en de baarmoeder blijft zitten.


Nagels van een fret groeien snel. Normaal gesproken slijten de nagels niet genoeg af en zullen ze geknipt moeten worden, om te voorkomen dat je fretje zich kan verwonden. Met te lange nagels kunnen ze heel gemakkelijk ergens aan blijven hangen, met alle gevolgen van dien.
Wat is juist:
1. Meestal volstaat het om de maand knippen van de nagels. Gebruik hiervoor een nagelknipper of een speciaal schaartje voor kleine huisdieren.
2. Houdt bij het knippen ongeveer 2 mm afstand van het leven, het roze/rode deel van de nagel.
3. In het leven knippen is erg pijnlijk en het kan heftig bloeden. Mocht dit toch gebeuren doop het gekwetste teentje dan in wat maïzena of Bleed Stop poeder.
4. Het makkelijkste is om de nageltjes te knippen als je fretje diep in slaap is, of door een beetje Ferret-tone, boter of vitaminepasta achter op het buikje te smeren en je diertje op de rug op schoot te nemen.

A. 1,2,3,4
B. 1,2,4
C. 2,3,4
D. 2,4


In de regel verhaart een fret tweemaal per jaar en gebeurt dat in het voor- en najaar. Na een castratie kan een fretje door verandering van hormonen versnelt in de rui komen.
Wat is juist:

1. Dit kan ertoe leiden dat de haren zo snel loslaten zodat er zelfs bijna kale plekken kunnen ontstaan op het lijfje.
2. Soms vindt deze extreme verharing ook plaats op de kop en rond de ogen. Omdat de beharing op deze plaats kort en dunner is dan op andere plaatsen van het lichaam, zal dit ook extra opvallen.
3. Op het moment dat de nieuwe haargroei op gang komt zal het lijken opdat de huid blauwe plekken vertoont. Dit zal vooral het geval zijn bij de wildkleur fret want feitelijk is deze blauwe gloed niets anders dan de donkere nieuwe haartjes die door de huid zichtbaar worden.
4. Ditzelfde verschijnsel zie je ook wanneer de haartjes op de geschoren buik weer aangroeien. In eerste instantie zal het lijken dat huid blauw kleurt maar ook dit is slechts de nieuwe aangroei van de vacht.

A. 1,3,4
B. 2,3,4
C. Alles is onjuist
D. 1,2,3,4



Denk jij de goede antwoorden te weten? Doe dan de quiz! Let wel op, per deelnemer is slechts één inzending mogelijk. Dus mocht je twijfelen over het goede antwoord, raadpleeg dan de Wiki of het forum. De goede antwoorden zijn hier sowieso terug te vinden.
Deze Quiz sluit op 30 november 2016

Natuurlijk kan er op dit forum worden gediscussieerd over deze quiz maar in de periode dat de Quiz nog open staat zullen er uiteraard nog geen goede uitslagen worden gegeven.
Hou hier zelf ook rekening mee zodat iedereen de kans krijgt deze Quiz te doen.


In dit topic zal, na sluiting van de Quiz de goede antwoorden bekend worden gemaakt en zo ook de winnaar van de Quiz. Dus hou het forum in de gaten!

Ga hier naar De Frettenvraagbaak Quiz.
Gesloten