Kick schreef:Het wordt tijd voor een eigen dagboek want ik wil wel eens een foto zien
Die zal ik een dezer dagen maken!
Verrek zeg, ze is zojuist wat virbac gaan eten toen ik het los door de woonkamer voor haar op de grond had gelegd. Sterker nog, ze at een verdwaald stukje TF ook op! Dus ik leg nog wat TF neer: eet ze dat ook,haha.ze blijft wel kruimelen met de TF en met hope farms en virbac niet, en als er kruimeltjes hiervan vallen eet ze deze wel op.. Terwijl hope farms en virbac wel even hard zijn als TF (heb zelf een breektest gedaan), maar TF is wel groter. Zal ik haar vanaf nu een mengsel TF en virbac voorschotelen in haar kooi of zal ik het even bij virbac houden zodat ze daar goed aan went en omdat ze met TF kruimelt?
Goed nieuws, ze heeft net (weer buiten de kooi) voor haar doen heel veel Virbac brokjes gegeten die ik voor haar had neergelegd op de grond! Ik geef haar dus de komende dagen alleen Virbac in haar voerbak en wellicht probeer ik na een tijdje wat TF erbij te doen, maar voor nu is het prima zo! Mits ze haar virbac brokjes natuurlijk ook gewoon in de kooi opeet
Marjan schreef:Super! Ik zou het inderdaad voorlopig gewoon even bij Virbac houden.
Ja dat dacht ik ook al!
Ze heeft vannacht kennelijk ook virbac op, want ik zie een enkele minuscule kruimel liggen (te klein om op te pakken met de vingers) op het strakblauwe kleedje onder het bakje.
Haha ja, de aanhouder wint, kennelijk. Deze houdt er dan wel een lege portemonnee aan over, haha. Maar ik ben al lang blij dat ik een brok heb gevonden die goed lijkt te passen.
Ik heb nog een vraagje over KVV/prooi. Ik wil Harmke in de toekomst toch af en toe wat vlees geven, of het nu KVV is of prooi (al weet ik niet of mijn vriendin het leuk zal vinden als ik met baby muisjes aankom, oeps). Nu is mijn vraag: gezien de coccidiose die ze tot 2,5 week geleden had en het overstappen van brokvoeding etc. Wanneer denken jullie dat het ongeveer verstandig is voor het eerst te doen? Ik ben sowieso niet van plan het binnen echt korte termijn te geven, maar het zou fijn zijn als jullie je licht hierover kunnen laten schijnen:). Moet ik dan denken aan over ongeveer 2 maanden of iets dergelijks? Mits haar ontlasting goed blijft en ze goed blijft eten van haar brokken natuurlijk. Of moet ik toch echt nog langer wachten? Een lekkere vleesmaaltijd zal ze vast wel lekker vinden en is natuurlijk goed voor haar, maar ik wil haar gezondheid natuurlijk niet op het spel zetten
Ik denk dat het niet echt kwaad kan om gewoon eens een muisje te proberen hoor. En dan gewoon goed opletten of ze er geen slechte ontlasting van krijgt.
Maar het zou mij verbazen wanneer ze gelijk een muisje zou oppeuzelen, meestal is het toch een "wat de fret niet kent, eet 'ie niet" verhaal.
Dus ik zou zeker niet gelijk een kilozak aanschaffen.
Nog even een kanttekening voor anderen die dit zouden meelezen, het is niet verstandig om een zieke fret die aan de medicijnen is of die een maagzuurremmer krijgt (omeprazole) of een chronisch maagprobleem heeft rauw vlees te voeren. De bacteriën in het rauwe voedsel kunnen dan meer kwaad dan goed doen en met name wanneer er nauwelijks maagzuur wordt geproduceerd.
Ah, dus toch! Dit ivm bacteriën in rauw verwerkt vlees? Bedankt in ieder geval!
Marjan schreef:Ik denk dat het niet echt kwaad kan om gewoon eens een muisje te proberen hoor. En dan gewoon goed opletten of ze er geen slechte ontlasting van krijgt.
Maar het zou mij verbazen wanneer ze gelijk een muisje zou oppeuzelen, meestal is het toch een "wat de fret niet kent, eet 'ie niet" verhaal.
Dus ik zou zeker niet gelijk een kilozak aanschaffen.
Nee een kilozak hoef ik zeker niet te hebben haha. Ik dacht eraan om misschien eens een babymuisje te halen. Moet nog wel even kijken waar ik dat hier in de omgeving het beste kan halen. Prooidier.nl heeft toch aardige verzendkosten voor 1 muis .
Marjan schreef:Nog even een kanttekening voor anderen die dit zouden meelezen, het is niet verstandig om een zieke fret die aan de medicijnen is of die een maagzuurremmer krijgt (omeprazole) of een chronisch maagprobleem heeft rauw vlees te voeren. De bacteriën in het rauwe voedsel kunnen dan meer kwaad dan goed doen en met name wanneer er nauwelijks maagzuur wordt geproduceerd.
Ja precies hierom inderdaad! Ik wist niet zeker of haar maag en darmen al helemaal hersteld zouden zijn van de coccidiose en of het nu al veilig zou zijn om zoiets te geven. Ik wacht sowieso nog eventjes tot na oud en nieuw .
Klopt, het zijn in onderdelen toch karkassen, levertjes, hartjes of niertjes voor orgaan, en soms wat extra spiervlees bijv. Heeft allemaal al open gelegen tijdens transport (ondanks gekoeld) en is daarna vermalen door messen die niet even hygiënisch gewassen worden tussentijds. Vervolgens blijft het alsnog een open liggens gemalen vleesmassa die stukken sneller rot dan een mooi verpakt vers muisje bijv.
Mette schreef:Klopt, het zijn in onderdelen toch karkassen, levertjes, hartjes of niertjes voor orgaan, en soms wat extra spiervlees bijv. Heeft allemaal al open gelegen tijdens transport (ondanks gekoeld) en is daarna vermalen door messen die niet even hygiënisch gewassen worden tussentijds. Vervolgens blijft het alsnog een open liggens gemalen vleesmassa die stukken sneller rot dan een mooi verpakt vers muisje bijv.
Ja precies. Dan zal ik voorlopig nog eventjes wachten om te kijken of Harmke haar ontlasting mooi stabiel blijft. Wanneer dit over een paar weken nog steeds goed is zal ik proberen het gesprek aan te gaan met Mariette over het voeren van een muis .