BELANGRIJKE MEDEDELING!

Veel (jonge) fretten blijken besmet met een gemuteerd systemisch Corona virus. Hou dit forum in te gaten voor de laatste ontwikkelingen.
Gesloten
Gebruikersavatar
Frettenvraagbaak
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 jan 2013 19:04

BELANGRIJKE MEDEDELING!

Bericht door Frettenvraagbaak »

Naar aanleiding van de lezing van 6 oktober 2019 door Hanneke Roest vragen wij uw aandacht voor het volgende.
Er worden momenteel berichten verspreid door derden, die berusten op onwaarheden. Wij betreuren het ten zeerste dat zelfs de onrechtmatig gekopieerde powerpoint van 6 oktober wordt verspreid met een (zelf verzonnen en niet medisch onderbouwde) tekst.

De ernst van het virus waar de fretten door zijn getroffen, wordt op een dusdanig onprofessionele manier gebagatelliseerd, dat wij ons genoodzaakt voelen hier in te grijpen.
Dr. Hanneke Roest, Dr. Bart Haagmans en de Werkgroep hebben meer dan een jaar hard gewerkt om de aard van de ziekte met alle medische gevolgen boven water te krijgen. Hierin is ontzettend veel werk verricht en gelukkig weten we nu om welk virus het gaat. Het zoeken naar de juiste medicatie is nog in volle gang en we hopen natuurlijk allemaal op een snelle doorbraak.
Vooralsnog kunnen we de fretten slechts helpen met pijnbestrijding en een groot deel van de frettenpopulatie reageert hier goed op. Dat is een stap vooruit.

Wij als opvangen en fokkers moeten ons gezond verstand gebruiken en proberen de ziekte zo snel mogelijk in te dammen. Vrijwel alle bij de VFN aangesloten fokkers hebben al besloten hun fokprogramma stop te zetten en hebben in het afgelopen jaar geen pups ter beschikking gehad.
De opvangen die de ernst van de zaak inzien, zijn gesloten of vangen slechts onder bijzonder strenge voorwaarden nog een enkele fret op.

Het Corona3-virus is uitermate besmettelijk en mocht u van mening zijn dat uw fret ‘gezond’ is, zal het dier zeker een besmetting oplopen in een opvang, aangezien daar geen steriele omgeving kan worden gecreëerd.
Wij adviseren fretteneigenaren daarom het volgende. Gaat u met vakantie of een weekendje er op uit? Laat de fret in de eigen omgeving en vraag een familielid of de buren het diertje eten te geven en te laten spelen. Een fret is niet altijd even makkelijk en veel mensen vinden het moeilijk ineens voor een fretje te moeten zorgen. Het is daarom handig eerst eens rond te vragen wie van de familie of buren u deze zorg zo af en toe uit handen kan en wil nemen.
Wacht daarmee niet tot een dag voor uw vertrek, maar pak dat nu gelijk op. Het vergt best veel tijd om iemand, die totaal niet bekend is met fretten, in te werken. Dit moet met een regelmatige frequentie geoefend worden.
Het is echt in het belang van de fret en voor uzelf is het fijn als u straks met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Blijf de berichten op De Frettenkliniek, de Werkgroep-fret en social media Stichting De Fret volgen. U krijgt daar regelmatig updates.

Wij danken u bij voorbaat uit naam van de fretten.

Marianne Boymans (Stichting De Fret)
Gesloten